12 Ekim 2013 Cumartesi

HOLLANDA'NIN HEDEFİ BİZİ ZORLAYABİLİR



OYUN DEĞİL SKOR ÖNEMLİ


Dünya Kupası şansını sürdürmek için Estonya karşısında önemli olan tek şey vardı, o da bir şekilde kazanmak. Oyun ikinci plandaydı.

Grubumuzda sürpriz Hollanda beraberliği dışında kötü sonuçlar alan zayıf Estonya karşısında özellikle ilk yarıda istediğimiz futbolu oynamaktan uzaktık. Akıcı bir pas futbolu oynayamadık. Özellikle sağ kanadı hiç kullanamadık. Caner’in soldan ortasında Umut’un harika kafa golü dışında kayıtlara geçecek üretkenliği ve pozisyon zenginliğini sergileyemedik. Çeşitli bölümlerde pozisyona dönüşmese de rakibimiz Estonya’yı da kalemize getirdik ve cesaretlendirdik.

İkinci yarının hemen başında gelen gol ise galibiyet için dev bir adım oldu. İlk 45 dakikanın iki olumsuz ismi, Gökhan Töre ve Burak Yılmaz sahneye çıkarak maçı kopardılar. Töre’nin tek top oynayarak yaptığı asist ve Burak’ın gol vuruşu çok klastı. 2-0’dan sonra Estonya’nın direnci ve inancı azaldı. Milliler daha rahat oynamaya başladı ve 3. gol için fırsatlar yakaladı. Son 10 dakika Hollanda maçını da düşünerek oyunu rölantiye almamız ise doğaldı. Böyle bir deplasmanda yüksek tempo ve göze hoş gelen futbolun ötesinde kazanmak ve hatta 2-3 farklı kazanmak da çok önemliydi.

HOLLANDA MAÇA ASILACAK


Kadıköy'de Hollanda karşısında play-off yolunda büyük bir finale çıkacağız. Ancak unutmamak lazım ki Hollanda bizi yenmeye gelecek. Herkes, ‘Liderlikleri garanti, neden asılsınlar ki’ diye düşünebilir. Ancak işin aslı öyle değil. Çünkü FIFA, ekim ayı klasmanında ilk 7 sırada yer alacak takımların Dünya Kupası’nda ev sahibi Brezilya’yla birlikte seri başı olacağını açıkladı.

Hollanda şu an 9. ve 7.’lik için kazanmak zorunda. Tabii bir de Romanya’nın Estonya’yı 5 farkla yenmemesi gerekiyor. Dün gece zaman zaman iyi ancak bütün olarak çok iyi oynamasak da istediğimizi aldık. Hiçbir bölümde disiplinden uzaklaşmadık. Ancak 46. dakika itibarıyla maçın 2-0 olduğunu hesaba katarsak daha farklı bir galibiyet play-off şansımızı perçinleyebilirdi.

Güntekin Onay...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder